ONTBIJTSESSIE "Van THV naar Maatschap
 
Ontbijtsessie

Van THV naar Maatschap


Woensdag 05 juni 2019


Nu alle tijdelijke handelsvennootschappen weten dat ze failliet kunnen gaan (sinds 1 mei 2018) en als tijdelijke vennootschappen volwaardige ondernemingen zijn (sinds 1 november 2018), heeft de wetgever een nieuwe hervorming doorgevoerd.  het Wetboek van vennootschappen en verenigingen heeft de tijdelijke handelsvennootschap afgeschaft als afzonderlijke rechtsvorm.  Wie in de toekomst een dergelijke samenwerking zoekt, zal enkel de maatschap vinden.

Tijdens de ontbijtsessie op 05 juni 2019, bespreken Siegried Busscher en Joost Van Riel van het kantoor Schoups hoe de "oude" THV vorm krijgt onder he "nieuwe recht".  Partijen krijgen meer vrijheid om hun onderlinge afspraken vorm te geven, maar betalen die cash door een verhoogd aansprakelijkheidsrisico.  De sessie gaat in op een aantal praktische vragen (Is een oude THV nu een maatschap? Is het nodig om oude THV-overeenkomsten te herschrijven? Is het nuttig om dat te doen? En wie spreek ik aan met een rechtstreekse verordening?) en biedt een aantal tips en tricks voor het schrijven van een maatschapscontract.


Doelgroep

Iedereen is welkom, maar de opleiding richt zich in het bijzonder tot bouwbedienden en aannemers die zich verenigen in een THV.  Juridische voorkennis is voor deze opleiding niet vereist.


Programma

U zal in detail worden uitgelegd wat de wijziging van THV naar de Tijdelijke Maatschap voor u als bouwbedrijf zal betekenen.  Zo zullen onder andere de nieuwe verplichtingen in detail worden uitgelegd.


Wanneer Woensdag 05 juni 2019

08.00 u - 08.30 u ontvangst met ontbijt
08.30 u - 10.30 u infosessie "Van THV naar Maatschap"


Waar
Confederatie Bouw Provincie Antwerpen, Theodoor Van Rijswijckplaats 7, 2000 Antwerpen


Prijs: Leden Confederatie Bouw: Gratis
Niet - leden: 125€ (excl. BTW)