Bouwen aan Vlaams-Brabant Klimaatneutraal - Werfbezoek BEN-woning
 Werfbezoek : BEN-woning in Ternat 

Op 1 januari 2020 wordt het maximale E-peil met 5 punten verstrengd naar 35, om nog eens een jaar later op 1 januari 2021 uit te komen op een E-peil van maximum 30. Vanaf dan is BEN-bouwen dus verplicht. 
Op 13 november organiseert de Confederatie Bouw Vlaams-Brabant, samen met de Vlaamse Confederatie Bouw, een werfbezoek aan een voorbeeldwoning. En het woord ‘voorbeeld’ is hier zeker op zijn plaats. Met een E-peil E <10 scoort het vandaag al veel beter dan de BEN-norm. 

Tijdens dit bezoek zal het goed doordachte ontwerp uitgebreid toegelicht worden, met inbegrip van de zeer goede isolatie, aandacht en zorg voor luchtdichtheid, zonnewering, vraag gestuurde ventilatie, warmteafgifte op lage temperatuur door vloerverwarming, toepassing van geothermie en warmtepomp met buffering op lage temperatuur, pv-panelen Oost/West met spreiding over het dagverbruik, passieve koeling via geothermie. Daarnaast wordt het grond- en regenwater gebruikt en is er een individuele waterzuivering via IBA en WADI. Uiteraard zal je er ook al jouw vragen kunnen stellen.Praktisch

Wanneer   woensdag 13 november 2019 - 12:00 - 13:00   
   
Waar   Semptsweg 5, 1740 Ternat 
   
Programma   11:50   Ontvangst met broodjes                     
    12:00   Start rondleiding
    13:00 Einde
 
   
 Ontwikkeld met de steun van
de provincie Vlaams-Brabant

 
Meer informatie : Hilke Holtof - 016 22 40 84 - hhf@ncb.be 

Doelgroep : bouwprofessionals (aannemers, dakdekkers, architecten,…)  Andere beroepen uit de bouwsector zijn eveneens welkom. 

Kosten : deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht.