SLEUTEL TOT EFFICIËNT MANAGEMENT


Als bedrijfsleider ben je voortdurend op zoek naar manieren om je onderneming te doen groeien en de werking ervan te professionaliseren.
Niet evident, zo veel is duidelijk! Een ondernemer in de bouwsector wordt dagelijks geconfronteerd met problemen die creatieve oplossingen vragen. Ondertussen moet je klanten aantrekken, offertes maken, personeelszaken beheren, klachten behandelen, nieuwe wetgeving implementeren,…Ondanks alle kennis en ‘buikgevoel’ die je hebt, vraag je je soms af of je wel goed bezig bent, of er geen efficiëntere manieren zijn om bepaalde zaken aan te pakken. Het uitwisselen van kennis en ervaring met collega’s uit de sector kan daarbij een prima leidraad zijn.

En precies daar pikt het BRICS-leertraject van de Confederatie Bouw op in. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om de professionele werking van hun kmo-bedrijf verder aan te scherpen. Het traject heeft de looptijd van een jaar (september tot juni) en laat minimum 12 tot maximum 15 zaakvoerders tien keer per jaar samenkomen om tijdens een sessie van maximum 3 uur uiteenlopende thema’s aan te kaarten. Zaakvoerders uit grote bouwbedrijven en externe specialisten delen hun expertise en geven praktische adviezen om je onderneming stap voor stap te doen groeien. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen met collega-ondernemers waarmee je een interessant netwerk kan opbouwen. De groep wordt bovendien begeleid door 2 peters uit grotere bouwbedrijven die een pak ervaring kunnen doorgeven.

Aan het begin van het traject kan je de onderwerpen doorgeven die jouw interesse genieten. Er wordt dan een jaarprogramma opgesteld dat zo veel mogelijk aansluit bij de gedeelde wensen van de deelnemers.
Naast de 10 basissessies is er een bijkomende sessie die overkoepelend georganiseerd wordt in samenwerking met de Brics-groepen uit de andere regio’s.