Smart Buildings & Smart Bouwplaatsen


In navolging van het succes van de voorbije jaren stellen de Bouw Academie en het WTCB u een nieuwe editie van de Summer University voor over een innovatief en boeiend thema: smart buildings. Tijdens deze editie, die georganiseerd wordt in samenwerking met VBA en CEVORA, wordt dit concept ontrafeld en worden de belangrijkste tendensen in verband met smart buildings en smart bouwplaatsen toegelicht.

De laatste jaren is er een duidelijke tendens ontstaan om objecten, gebouwen, wijken en steden geconnecteerd en intelligent te maken. Het is aanbevolen om vanaf de ontwerpfase van gebouwen rekening te houden met smart technologieën. Toepassingen die gebruikmaken van het internet der dingen (Internet of Things of IoT) kunnen eveneens erg handig zijn tijdens de uitvoeringsfase.

Tijdens het eerste deel van de dag worden smart buildings (slimme gebouwen) in hun context geplaatst en de belangrijkste uitdagingen aangekaart. Aan de hand van praktische voorbeelden, aangevuld met getuigenissen, worden de verschillende toepassingsgebieden van smart geïllustreerd, zowel voor gebouwen als voor bouwplaatsen.

Het tweede deel van de dag is gewijd aan concrete oplossingen die beschikbaar zijn op de markt, eveneens zowel voor gebouwen als voor bouwplaatsen: toegangscontrole, slimme beglazing, beheer van de luchtkwaliteit …

Afsluiten doen we met een presentatie van Belgische initiatieven rond smart buildings.Doelpubliek

Dit evenement richt zich op leidinggevenden van bouwbedrijven, zoals ingenieurs, calculatoren, opmeters, projectbeheerders, zaakvoerders, maar ook op architecten, studiebureaus, openbare bouwheren,...Bezoek ook het congres Smart Buildings for Smart Cities op 5 september
Deelnemers van de Summer University van 4 september kunnen de volgende dag ook inpikken op het congres Smart Buildings for Smart Cities dat eveneens in Square Brussels plaatsvindt. Je geniet van het unieke voordeeltarief van €50 (standaard tarief voor tweedaags congres is €250). De promocode ontvang je na inschrijving voor de Summer University.

Meer info via www.univ-sb4sc.org