Vraag uw infopakket aan

Benieuwd waarom Confederatie Bouw dé professionele partner is voor bouwbedrijven?

#altijdopdehoogte


         
 

Laatste nieuws

mei 8

Written by: AdminOostVlaanderen
8/05/2017 9:13  RssIcon

Op zondag 7 mei organiseerde de Confederatie Bouw haar 11de editie van Open Wervendag. 172 Werven openden hun hekken voor het grote publiek en toonden heel concreet het vakmanschap en de innovatie van een sector die razendsnel evolueert. De bouw profileert zich hiermee andermaal als een aantrekkelijke en toekomstgerichte werkgever.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Open Wervendag is uitgegroeid tot het visitekaartje van de bouw. Maar liefst 82.000 mensen zagen vandaag de bouw op de meest realistische manier. Pas dan beseffen ze dat onze bouwbedrijven hun dagelijkse leven enorm beïnvloeden en vooral aangenamer maken. Wij zijn bijzonder fier dat wij vandaag deze vele mooie en uitdagende projecten aan het grote publieke kunnen tonen.”

Ook dit jaar waren de werven opnieuw stuk voor stuk voorbeeldprojecten. Bezoekers bezochten hightech ziekenhuisinfrastructuur, bewonderden een afrittencomplex vanuit de hoogte, voeren over een stuwsluis of ontdekten de toekomstige energiebevoorrading. Ze leerden ook heel wat innovatieve technologieën kennen, zoals betonkernactivering, geothermie of top-down graven.

Trends

De werven toonden ook heel goed de evoluties en trends binnen de maatschappij. Denk daarbij aan energiezuinig en duurzaam bouwen en wonen. Een trend die al langer in opmars is en in de toekomst alleen maar zal verder evolueren. Gebouwen wekken vandaag al zelf energie op. We zullen ook anders gaan wonen: samenwonen of cohousen treedt uit haar niche en een mix van generaties herontdekt de stad, bij voorkeur via verdichting of hoogbouw. In die context zullen moderne zorg- en verzorgingsinstellingen bovendien een prominente plaats krijgen.
Ook blijven we investeren in enerzijds grote infrastructuurwerken die onze verschillende vormen van mobiliteit moeten bevorderen, en anderzijds in iconische openbare gebouwen die voor verschillende functies zullen kunnen gebruikt worden.

Job met toekomst

Om al die evoluties mee te ondersteunen, is de sector dan ook steeds op zoek naar aanstormend talent en nieuwe profielen. Robert de Mûelenaere : “De bouw evolueert en dus ook de profielen. Jaarlijks schrijven onze bedrijven 20.000 vacatures uit. Daarbij zoeken we niet alleen spierkracht, maar ook kennis, passie en durf. Een job in de bouw staat meer dan ooit garant voor een mooie toekomst.”

Er is vooral nood aan hoger en technisch opgeleide profielen die inspelen op de digitalisering en automatisering. Naast ervaren vakspecialisten, zoekt de sector ook bedienden en kaderleden voor de nieuwe beroepen van de toekomst. Denk daarbij aan BIM-modelleurs, BIM- LEAN- en change managers, ICT-specialisten, project- en werfleiders, financial controllers of business developer.

Bron: persbericht Confederatie Bouw

Copyright ©2017 Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen

Zoeken