Vraag jouw infopakket aan

Benieuwd waarom meer dan 3.000 Oost-Vlaamse bouwbedrijven al voor Confederatie Bouw hebben gekozen?

Gratis e-news

Registreer nu gratis voor onze e-news
  • Eén keer per week, op dinsdagnamiddag
  • Alleen relevant nieuws voor de bouwsector
  • Meer dan 4.000 abonnees
  • U kunt altijd weer uitschrijven

 
 

Laatste nieuws

feb 20

Written by: AdminOostVlaanderen
20/02/2018 9:34  RssIcon

"Ik zag de kans en dacht bij mezelf: Pieter, nu moét je springen!"

Pieter Raman was amper 25 toen hij door een samenloop van omstandigheden al rechtstreeks werkte voor Dirk Poppe, Area Director en lid van het toen twaalfkoppige managementteam van DEME Group, de baggerreus uit Zwijndrecht. 
   "Ik mocht samen met de verschillende afdelingen binnen de firma tenders van de grote baggerprojecten voorbereiden, die mijn director nadien persoonlijk ging onderhandelen. Achteraf gezien was dat toch een topjob, zeker voor iemand van mijn leeftijd", blikt Pieter terug.

"
Veertien dagen nadat ik gestart was binnen de firma, was ik al op weg naar Zweden

Pieter Raman, zaakvoerder Para Industries

 


De nu 33-jarige Pieter was eigenlijk niet voorbestemd om in de bouwsector te belanden. "Ik ben in 2007 afgestudeerd als handelsingenieur toen de economie volop draaide. De grote bedrijven stonden toen bijna letterlijk op de trappen van de universiteit met contracten te zwaaien. Ik heb zo onder meer een vierdaagse International Business Course in Praag meegepikt via Fortis."

WAR FOR TALENT

Maar Pieter ging niet in op de verleidingsdans van de grootbank. Hij wist meteen waar hij zijn carrière wou starten toen hij op een blauwe maandag de krant openvouwde.
   "Ik zag het kunstmatig aangelegde eiland 'Pearl of the Golf' met daarboven de boodschap: 'DEME werft aan'.
Mijn schoonbroer werkte er toen al als eerste stuurman op de Lange Wapper en hij kwam steeds naar huis met geweldige verhalen. Ik had toen al de reismicrobe te pakken en had wel zin in zo'n avontuur." Pieter had geen bouwkundige achtergrond, maar de war for talent woedde hard. "Veertien dagen nadat ik gestart was binnen de firma, was ik al op weg naar Zweden. Het was onvoorstelbaar hoe snel de aanwervingsprocedure ging. Enkele dagen na mijn sollicitatie mocht ik op gesprek, en daar kreeg ik meteen een 'go'."

 

Lees het vervolg van Het Portret in het maartnummer van De Oost-Vlaamse Aannemer.

Copyright ©2018 Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen

Zoeken