Benieuwd waarom meer dan 3.000 Oost-Vlaamse bouwbedrijven al voor Confederatie Bouw hebben gekozen?

• U kunt altijd weer uitschrijven

mrt 27

27/03/2018 8:32  RssIcon

Op vrijdag 23 maart is in het parlement de relancewet goedgekeurd.

De relancewet bevat onder andere de langverwachte specifieke lastenverlaging voor de bouw die de regering beloofd had en waar Confederatie Bouw zo hard voor gestreden had. Deze werkt met een vrijstelling van doorstorting van een gedeelte van de bedrijfsvoorheffing. Voortaan kan dergelijke vrijstelling ook toegepast worden voor werknemers aan de slag op bouwplaatsen, als ze in één of meer ploegen van minstens twee personen hetzelfde of complementair werk doen.

Andere belangrijke maatregelen in de wet zijn de verkorte opzegtermijnen in de eerste zes maanden van de arbeidsovereenkomst en de vermindering van de loonkost bij aanwerving van jongeren onder de 21 jaar (startersjobs).