jun 18

18/06/2018 15:04  RssIcon

Welke communicatie- of marketingacties zijn toegelaten als u wil meesurfen op de WK-gekte?

De Rode Duivels zijn eraan begonnen in Rusland en misschien wil u met een leuke inhaker op Facebook of met een marketingactie profiteren van de Rode Duivels-sfeer. Maar wat mag u zoal doen, en wat niet?

dit mag niet

De term 'Rode Duivels' is als merknaam beschermd door de Belgische voetbalbond. Alleen de bond mag de naam 'Rode Duivels' commercieel gebruiken.

Hetzelfde geldt voor de term 'Red Devils', het logo van de Belgische ploeg en voetbalbond en zelfs de Belgische drietand.

De Belgische voetbalbond beschikt over de portretrechten van de spelers. Foto's van de spelers gebruiken voor commerciële doeleinden kan dus zeker niet.

dit mag wél

Officiële merchandising van de Belgische nationale ploeg of de voetbalbond mag u wel als relatiegeschenk geven.

U mag in uw marketing- of communicatie-actie gerust de Belgische driekleur en/of Russische vlag gebruiken.

Die vlag mag u gebruiken in combinatie met, bijvoorbeeld, een voetbal of een voetballer. Let wel op: de voetbalbond beschikt over de portretrechten van de Rode Duivels. U kunt dus niet zomaar Romelu Lukaku of Dries Mertens gebruiken voor commerciële doeleinden.