apr 1

1/04/2019 9:10  RssIcon

Vanaf maandag 1 april 2019 zullen de leveranciers van beton moeten voorkomen in de werfmelding.
Het toepassingsgebied dat oorspronkelijk alle werven in onroerende staat betrof, werd immers uitgebreid met de levering van stortklaar beton waarbij wordt verwezen naar betonbereiding in daartoe speciaal uitgerust centrales en de levering van beton aan verbruikers.

De verruiming heeft invloed op verschillende verplichtingen:
  • De leverancier van beton moet als onderaannemer worden gemeld in de werkaangifte.
  • Bij betaling van de factuur dient u de betonleverancier te controleren op sociale en/of fiscale schulden. Desgevallend wordt de inhouding- en doorstortingsplicht nageleefd.
  • Indien er schulden bestaan op het moment van de overeenkomst bent u hoofdelijk aansprakelijk voor de sociale en/of fiscale schulden. Het correct naleven van de inhoudings- en doorstortingsplicht bevrijdt u van een eventuele hoofdelijke aansprakelijkheid.
  • De aanwezigheidsregistratie is vanaf nu van toepassing voor zowel de pompbediende als voor de chauffeur van de betonleverancier.

Vragen hierover? Neem gerust contact op.

Els Van Heck

Adjunct-directeur