apr 29

29/04/2019 10:57  RssIcon

Gent wordt lage-emissiezone op 1 januari 2020

De stad Gent voert op 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ) in. Vanaf nieuwjaarsdag mogen de meest vervuilende voertuigen de zone niet meer inrijden. De in- en uitritten van en naar parking Gent-Zuid en de as Nieuwewandeling-Blaisantvest, inclusief de toegangsweg parking AZ Sint-Lucas, zitten niet in de LEZ vervat.

Beantwoord onze korte enquête onderaan deze webpagina.

Dagpas 8 keer per jaar

Wagens onder een bepaalde euronorm zullen niet meer in de LEZ toegelaten worden. De euronorm van een wagen staat op het inschrijvingsbewijs. De precieze uitstootnormen voor de lage-emissiezone zijn te vinden in onderstaande tabel.

Wagens in de groene categorieën hebben vrije toegang.

Wagens in de oranje categorie krijgen alleen toegang mits betaling van een ontheffing.

Wagens in de rode categorieën zullen enkel binnen mogen bij betaling van een dagpas (€35). Een dagpas aankopen kan maximaal 8 keer per jaar.

Gent wordt lage-emissiezone (LEZ) op 1 januari 2020

Marnix Van Kerckvoorde