okt 9

9/10/2019 10:12  RssIcon

Kristof Papeleu werd op dinsdagavond 8 oktober uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2019, tijdens de voorstelling van het visierapport van de Vlaamse Confederatie Bouw. 'Het is een hele eer om deze titel te krijgen', reageerde hij.

Kristof Papeleu van de gelijknamige firma uit Geraardsbergen is op dinsdagavond 8 oktober uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2019. Hij werd door onze Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen genomineerd omdat hij zijn bedrijf de voorbije jaren heeft kunnen laten groeien in een moeilijke nichesector binnen de bouwsector.

'Dit is een bekroning voor het harde werk van de voorbije jaren'

Kristof Papeleu

Kristof Papeleu's bedrijf ontstond al tijdens zijn studies. 'Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik voerde al grondwerken voor particulieren uit terwijl ik mijn bacheloropleiding bouw deed. Toen ik afstudeerde stond ik voor de keuze: via een schakeljaar industrieel ingenieur worden of dan toch een eigen bedrijf oprichten. Het is dat tweede geworden', blikt Papeleu terug.

Nichemarkt

Dat bedrijf bouwde de 31-jarige verder uit, maar via kleinere opdrachten kwam hij in een bijzondere nichemarkt terecht: de uitvoering van spoorwegwerken.
   'Oorspronkelijk was ik een onderaannemer in grondwerken aan het spoor, maar we zijn de afgelopen jaren geëvolueerd naar een allround aannemer van alle activiteiten op en rond het spoorwegdomein, zoals het plaatsen van wissels, het vernieuwen van overwegen, monteren van seinen, plaatsen van tunnels en de afbraak van bovenleidingen. En bijna altijd met uitsluitend eigen mensen en machines.' Die evolutie bleef ook bij de Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen niet onopgemerkt.

Papeleu: 'Ik was me eigenlijk niet bewust van een dergelijke award, maar het is wel een hele eer. Ik zie dit als een bekroning voor het harde werk van de afgelopen jaren. Ik draag hem bovendien ook op aan mijn medewerkers, klanten en iedereen die me ooit het vertrouwen heeft geschonken.'

Andere winnaars

Ook de andere Vlaamse provincies hadden iemand genomineerd voor de prijs van Jonge Vlaamse Aannemer. Voor Limburg won Cerina Marchetta (Villabouw Marchetta nv), voor Antwerpen kreeg Tom Fransen (Fransen Bouwonderneming bvba) de award overhandigd, Tom Spapens (Bato nv) sleepte voor Vlaams-Brabant de prijs in de wacht en voor West-Vlaanderen ging Maarten Dutry (Maarten Dutry bvba) met het beeldje lopen.