nov 4

4/11/2019 11:36  RssIcon

De sloop- en heropbouwpremie is verlengd tot eind 2020

Op 25 oktober besliste de Vlaamse regering principieel om de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie te verlengen tot eind 2020.

Normaal gezien liep de premie af voor sloop- en heropbouwvergunningen  aangevraagd uiterlijk op 31 oktober 2019.
Die periode wordt nu eenmalig met 14 maanden verlengd. De premie is nu ook van toepassing op sloop- en heropbouwvergunningen die uiterlijk op 31 december 2020 worden aangevraagd.

Sommige woningen zijn er zo slecht aan toe dat afbreken en vervangen door nieuwbouw een betere optie is. In 13 Vlaamse steden is er een btw-tarief van 6 procent voor sloop en heropbouw. In alle andere gemeenten is dat 21%.
Particulieren die niet in één van die dertien steden wonen, kunnen een Vlaamse sloop- en heropbouwpremie aanvragen.

Bron: www.vlaanderen.be