Het Vlaams Opleidingsverlof (VOV)
 


9
december
2019
Het Vlaams Opleidingsverlof (VOV)


Sinds 1 september 2019 zijn de regels met betrekking tot de sectorale premies aangepast. De Vlaamse regering voerde op 1 september 2019 een nieuw ondersteuningssysteem in: het Vlaams Opleidingsverlof.

Om de sectorale en de overheidsregels zo goed als mogelijk op mekaar af te stemmen, werden in de sectorale cao de tussenkomsten aangepast.

Concreet blijft er een tussenkomst in de loonkost voor arbeiders die bijscholingen volgen van tenminste 4 uur. De tussenkomst en de uitbetalende instantie zijn afhankelijk van het aantal uren dat er op schooljaarbasis gevolgd worden.

Stappenplan

     
 

1
Opleiding boeken
Boeken van een opleiding bij een erkend opleidingscentrum
 

2
Geboekte opleiding melden aan Constructiv
Vóór de start van de opleiding de inschrijving doorgeven aan Constructiv
 

3
Feedback Constructiv
Constructiv informeert u over de mogelijke ondersteuning - sectoraal en VOV - en bezorgt u de nodige details om uw aanvraag bij het VOV te kunnen uitvoeren
 
  4   Betaling Constructiv en/of het VOV
Na de opleiding zorgt Constructiv voor de afhandeling van uw tussenkomst. Ze keert uw sectorale ondersteuning uit en informeert u over de verplichtingen inzake het VOV.
 
     
 


Indien deze opleiding niet enkel sectoraal gefinancierd zal worden, reiken we u de correcte informatie aan om uw tussenkomst te kunnen ontvangen vanwege de overheid.

Aan de adviesopdracht van Constructiv is niets gewijzigd. U kan de adviseurs van Constructiv dus bevragen over het gebruik van VOV, maar de uiteindelijke beslissing over de VOV-financiering is een beslissing vanuit de Vlaamse overheid.

Tijdens dit infomoment tonen we op basis van concrete voorbeelden hoe u uw opleidingen bij Confederatie Bouw optimaal kan laten financieren.

   
Praktische informatie

  Maandag 9 december
     

  Onthaal vanaf 18:45
Start om 19:00
     

  Huis van de Bouw
Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde
     

  Gratis voor Confederatie Bouw-leden. Niet-leden betalen €125 (excl. btw) per persoon.
     

  Een organisatie van Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen en Constructiv Oost-Vlaanderen, ondersteund door het Centrum voor onderzoek en opleiding in de arbeidsbetrekkingen (COOAB)
     

Blijf gemakkelijk op de hoogte