Weekend op ontdekking in Antwerpen
 
  
 WEEKEND OP ONTDEKKING IN ANTWERPEN
 met  uw collega's schrijnwerkers, interieurbouwers, parketeurs & glaswerkers

 
 Van vrijdagavond 29 september t.e.m. zondag 1 oktober 2017 | ANTWERPEN
                
       
Beste collega's,

Wij zijn verheugd om u dit najaar een uniek weekend te kunnen aanbieden, samen met uw West-Vlaamse collega's schrijn- & timmerlieden, interieurbouwers, parketeurs en glaswerkers. Ditmaal trekken we naar Antwerpen.

Er werd een mooi programma opgesteld van vrijdagavond t.e.m. zondagmiddag, maar u bent niet verplicht om deel te nemen aan het volledig weekendprogramma. U kan ook inschrijven voor een gedeelte van het programma.

Vraag een Antwerpenaar naar zijn stad en hij zal je glunderend een Bolleke uitschenken en vertellen over de prachtige kathedraal, wandelingen langs de kaaien en schildermeester Rubens. Antwerpenaren staan erom bekend erg trots te zijn op hun stad. De steeds groter wordende haven zorgde eeuwenlang voor een constante instroom van de meest verscheiden invloeden. Niet alleen exotische kruiden belandden op de kades, maar steeds meer intellectuelen vonden hun weg naar het bloeiende Antwerpen en verrijkten de stad met hun ideeën en creaties. Tijd om het zelf te ontdekken!

Antwerpen: een fantastische ervaring vol cultuur, architectuur, mode, gastronomie en shopping.


PROGRAMMA (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Vrijdagavond 29 september 2017

Wij verwachten u tegen 18 uur in hotel Hilton Antwerp Old Town****, centraal gelegen aan de beroemde en historische Groenplaats. Het gekende hotel combineert een traditionele en elegante sfeer met alle comfort. Van 18 tot 19 uur is in het hotel een receptie voorzien, waarna we aan tafel gaan voor het diner in de Brasserie Flo van het hotel.

Zaterdag 30 september 2017

Na het ontbijtbuffet wacht een gids ons op aan het hotel om op verkenning te gaan. Niet zomaar een rondleiding, nee, we maken een wandeling waarbij Antwerpse streekproducten centraal staan. Zo worden smaken zoals de vermaarde pekelharing of Vieux d'Anvers terug levendig, de geschiedenis van het roggeverdommeke of de Antwerpse Handjes kent geen geheimen meer.

Aan de hand van allerlei leuke annekdotes loodst de gids ons door de historische straatjes van de binnenstad en de culturele pleintjes van de theaterbuurt. Af en toe stoppen we even voor leuke proeverijen rond streekproducten.

's Middags nemen we een lichte lunch op basis van Antwerpse streekproducten.

In de late namiddag staat een exclusieve rondleiding achter het gordijn van de Opera op het programma (onder voorbehoud). In het imposante gebouw aan de Frankrijklei nemen we een kijkje achter de schermen. Vooral de prachtige plafondschildering, de bijzondere akoestiek en het grootste zijtoneel zullen vast indruk maken.

's Avonds gaan we naar bistro Le Zoute Zoen voor een gezellig diner in het elegante zwart-wit decor dat met zijn statige deuren, kristallen lusters en hoge spiegels onmiddellijk aan Parijs uit de jaren '30 doet denken.

Zondag 1 oktober 2017

Een gids komt ons na het ontbijt ophalen voor een wandeling door de prilste geschiedenis van de Antwerpse haven: van oever aan de Schelde tot bruisende stad aan de stroom. Op een grillig en ongewoon traject langs de Scheldeboord, over het Eilandje en dwars door het Schipperskwartier brengt de gids je een verhaal over het ontstaan en de groei van de historische stadskern aan de Schelde.
Verscholen delen van de burchtwal, vreemde plaatsnamen, overwelfde stadsgrachten en historische gevels onthullen het boeiende verleden van ouden havenwijken. Nostalgische zeemanskroegen, hoge bakstenen pakhuizen, imponerende havengebouwen en de gedoogzone voor prostitutie tonen je het trotse maritieme verleden en levendige heden van dit geherwaardeerde deel van de Scheldestad. Ook de toekomstplannen voor deze havenwijken komen aan bod.
Onderweg genieten we op een terrasje met prachtig uitzicht op het MAS en snuiven we de sfeer op van een echte havenkroeg.

s' Middags lunchen we in De Kaai, een stijlvol en "loungy' restaurant, gelegen in de oude haven van Antwerpen aan de oever van de Schelde, met een uniek uitzicht over de rivier.

Liefhebbers kunnen op zondagnamiddag, na de lunch, nog een bezoek brengen aan het "Red Star Line Museum". Tussen 1873 en 1935 was Antwerpen voor meer dan twee miljoen mensen de poort naar een beter leven. De Red Star Line bracht hen vanuit Antwerpen naar New York. Het museum vertelt het verhaal van deze mensen.

  
DEELNAMEPRIJS & INSCHRIJVING          
  • Deze reis is enkel voorbehouden voor leden van onze afdeling Schrijn- & Glaswerk.
  • U  bent niet verplicht om in te schrijven voor het volledige arrangement van vrijdagavond t.e.m. zondagmiddag. Op het inschrijvingsformulier kan u de diverse mogelijkheden vinden, met vermelding van de prijs per persoon.
  • De prijs is telkens all-in, nl. inclusief overnachting(en) met ontbijt (indien van toepassing), maaltijden met dranken tijdens de maaltijd, bezoeken en rondleidingen, ... Voor logies in single dient een supplement betaald te worden.
  • Het aantal deelnemers is beperkt. Het is dus belangrijk om zo spoedig mogelijk in te schrijven!
  • Om organisatorische redenen is het nodig om uw deelname te bevestigen VÓÓR WOENSDAG 16 AUGUSTUS.
  • Na inschrijving ontvangt u een bevestiging met factuur voor uw deelname. Betaling bij ontvangst van factuur.


 Arrangement  Prijs (per pers.) 
Volledig programma vanaf vrijdagavond 29/9 t.e.m. zondagmiddag 1/10
(2 x overnachting, 2 x ontbijt, 2 x diner, 2 x lunch en alle activiteiten) excl. Red Star Line
   € 450,00 pp (*)
Programma vanaf zaterdagmorgen 30/9 t.e.m. zondagmiddag 1/10
(1 x overnachting, 1 x ontbijt, 1 x diner, 2 x lunch en alle activiteiten) excl. Red Star Line 
   € 350,00 pp (*)
Programma op zaterdag 30/9 zonder overnachtingen
(activiteiten op zaterdag incl. 1 x lunch en 1 x diner) 
   € 200,00 pp
(*) toeslag single: € 70 voor 1 overnachting, € 140 voor 2 overnachtingen
INSCHRIJVING