Studiereis voor tegelzetters & natuursteen
 
  
 STUDIEREIS VOOR TEGELZETTERS & NATUURSTEEN
 met o.a. bedrijfsbezoek aan Cermix-fabriek in Desvres

 
 Van vrijdag 6 oktober t.e.m. zaterdag 7 oktober 2017 | FRANKRIJK
                
       
Beste collega's,

Wij nodigen u graag uit voor een unieke studiereis samen met uw West-Vlaamse collega's tegelzetters en natuursteenbewerkers. Er werd een mooi programma opgesteld voor twee dagen, nl. op vrijdag 6 + zaterdag 7 oktober. Het wordt een combinatie van leerrijke activiteiten, die aansluiten bij uw beroep, maar natuurlijk ook met de nodige portie "leute en plezier".


PROGRAMMA (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Vrijdag 6 oktober 2017

Vertrek om 7u45 van de autocar vanop de parking van de Confederatie Bouw in de Kortrijksestraat 389 in Kortrijk.

In de voormiddag brengen we een bedrijfsbezoek aan de fabriek van CERMIX (Koramic Construction Chemicals) in Desvres. CERMIX maakt er een volledig productaanbod voor het plaatsen van keramische tegels en natuursteen (voorbereiding van de ondergrond, betegelen, afwerking). Deze productlijn is onlangs uitgebreid met betegelbare panelen voor badkamers en sauna's. Ze maken tevens hightech-producten (speciale mortels, epoxy, polyurethaan, MMA, enz.) voor reparatiewerkzaamheden, montage, verlijmen en waterdichting. In deze fabriek werden vroeger de keramische tegels van Desvres gemaakt. Ondertussen werd deze productie overgeplaatst naar Maubeuge, maar tijdens ons bezoek zullen we ook meer uitleg krijgen over hun gamma keramische tegels.

's Middags biedt Koramic Construction Chemicals ons een lichte lunch aan.

In de namiddag brengen we een bezoek aan de historische bunker La Coupole. We gaan deze enorme bunker binnen en ontdekken er de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.
In 1944 bouwde het Duitse leger La Coupole om V2-raketten (Hitler's geheime wapens waarmee hij Engeland wou verwoesten) te lanceren. De bunker heeft een koepel van 55.000 ton gewapend beton met een dikte van 5,5 meter en een diameter van 71 meter.
Er wordt een gids voorzien die ons meer uitleg geeft over de bunker en de V2-raketten.

Na de rondleiding kunnen we inchecken in het hotel. We overnachten in het Najeti Hôtel du Golf gelegen in Lumbres, op het golfdomein van Saint-Omer.

's Avonds wordt een diner in het hotel voorzien.

Zaterdag 7 oktober 2017

Ontbijtbuffet in het hotel.

Na het ontbijt staat een golfinitiatie op het programma, onder begeleiding van een professionele leraar. Het hotel biedt een prachtig zicht over het golfdomein, dus zélf een balletje slaan is wel een must...
Wie thuisblijft, slaat de bal zeker mis. Wie afkomt, slaat de bal misschien mis. Maar die laatste leert het wel.


's Middags lunchen we in de oude stallingen van het kasteel in Tilques nabij Saint-Omer (restaurant Le Vert Mesnil).

In de namiddag brengen we een bezoek aan Distillerie Persyn in Houlle. De jenever uit Houlle is één van de meest smaakvolle die fijnproevers meteen zullen herkennen. De stokerij, opgericht in 1812, hoort tot de twee laatste stokerijen in Frankrijk.
Tijdens de rondleiding horen we hoe deze typische Vlaamse sterke drank geproduceerd wordt, brengen we een bezoek aan de stokerij en proeven we uiteraard.


Nadat we de jenever geproefd hebben, stappen we op een boot voor een rondvaart in de Marais Audomarais, één van de laatste moeraslandschappen in Frankrijk waar er nog geteeld wordt. Tijdens de rondvaart door de polders zal een gids ons de fauna en flora, de historiek, de architectuur en de tradities van dit landschap leren kennen. Het wordt een pittoreske ontdekking van een uniek landschap.

Rond 17u30 à 18u00 vertrekken we terug richting Kortrijk.


  
DEELNAMEPRIJS & INSCHRIJVING          
  • Deze reis is enkel voorbehouden voor leden van onze afdeling Fecamo & Natuursteen.
  • De deelnameprijs bedraagt € 380 per persoon all-in (logies in twin kamer), inclusief autocar, overnachting, ontbijt, vermelde maaltijden met dranken, bezoeken en gidsen. Voor logies in single is er een supplement van € 63,50.
  • Er is geen annulatieverzekering mogelijk. Na inschrijving is de volledige deelnameprijs verschuldigd.
  • Het aantal deelnemers is beperkt. Het is dus belangrijk om zo spoedig mogelijk in te schrijven!
  • Om organisatorische redenen is het nodig om uw deelname te bevestigen VÓÓR WOENSDAG 21 AUGUSTUS.
  • Na inschrijving ontvangt u een bevestiging met factuur voor uw deelname. Betaling bij ontvangst van factuur.


           


INSCHRIJVING