Contactdag Schrijn- & Glaswerk: Op ontdekking in Diksmuide en IJzertoren
 
  
 OP ONTDEKKING IN DIKSMUIDE EN IJZERTOREN
 Contactdag Schrijn- & Glaswerk
 
 Zaterdag 24 maart 2018 | 14u30 | DIKSMUIDE
                
       
Naar jaarlijkse traditie nodigt de Confederatie Bouw West-Vlaanderen afdeling Schrijn- & Glaswerk haar leden uit voor een contactavond. Dit jaar gaan we op ontdekking in Diksmuide. We bezoeken er uiteraard de IJzertoren maar ook de stad zelf leren we in detail kennen. We sluiten af met een gezellig etentje in Sint-Jan.


De IJzertoren ken je ongetwijfeld, dé landmark van de polders. Maar ben je ook al eens in de toren geweest?

Een gids wacht ons om 14u30 op voor een rondleiding in het Museum aan de IJzer (in de IJzertoren), een museum met een boodschap van vrede, vrijheid, verdraagzaamheid en van geweld brengt nooit vrede.

'Aan de IJzer' is een Europese Vredessite met de Paxpoort, de Crypte en de IJzertoren, waarin het 'Museum aan de IJzer' met zijn 22 verdiepingen het beklijvende verhaal brengt van de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog enerzijds en van de Vlaamse ontvoogding anderzijds. Onder het motto 'Wat rest van het leven? Wat blijft van het land?' legt het volledig vernieuwde Museum aan de IJzer de klemtoon op de vredesgedachte.

Vanuit de panoramazaal of vanop het dakterras, 84 meter hoog boven de 'Vlaamse Velden' heb je een uniek uitzicht over de hele frontstreek van Nieuwpoort tot Passendale, Ieper, Poperinge en Ploegsteert.

Na de rondleiding in het museum, is het tijd om op ontdekking te gaan in de binnenstad van Diksmuide. Om 17u00 maken we een bijzondere wandeling door de stad. Elke hoek, elke steen heeft zijn verre of dichte geschiedenis, zijn verhaal. Eens geen 14-18, maar ruimer en direct, confronterend soms, maar vooral genieten, ...

Na de wandeling kunnen we rond 19u00 gezellig bijpraten tijdens een diner in restaurant Sint-Jan langs de IJzer.

Het is ook mogelijk om enkel in te schrijven voor het etentje, dus zonder de rondleiding in het Museum aan de IJzer en de wandeling. In dit geval verwachten we je tegen 19u00 in het restaurant Sint-Jan, Bloemkolenkaai 1 in Diksmuide.


  
PRAKTISCH
               
  • Datum & uur: Zaterdag 24 maart 2018 om 14u30 (of 19u00 indien enkel diner 's avonds)
  • Locatie: IJzertoren - Museum aan de IJzer, IJzerdijk 49 - 8600 Diksmuide
  • Deelnameprijs: (aantal deelnemers zijn beperkt - schrijf snel in): 
De contactavond is enkel voorbehouden voor leden van onze Confederatie Bouw afdeling Schrijn- & Glaswerk. De deelnameprijs bedraagt € 50 / pers. (voor max. 4 personen per firma - vanaf 5de persoon € 75 / pers.) - kinderen tot 12 jaar betalen € 30 / pers. Betaling na ontvangst van factuur. Inclusief rondleidingen met gidsen en diner all-in.

INSCHRIJVING