Lid worden?


Ontdek onze voordelen

 

Brics-Vlaanderen, Bouw en Renovatie Innovatief en Constructief in Samenwerking.

 


BRICS is het unieke peterschapsproject van de Confederatie Bouw waarin aannemers leren van elkaar. Elke BRICS groep bestaat uit maximaal 20 KMO-zaakvoerders van bouwbedrijven en wordt begeleid door 2 peters. Het project heeft als doel kmo's in de bouwsector te begeleiden bij de groei van hun onderneming. Kennis- en ervaringsuitwisseling staan centraal!

Wat maakt uw BRICS-deelname zo bijzonder?
 • Maak deel uit van een selecte groep van twintig aannemers.

 • Een leertraject op maat van je noden en interesses.

 • Neem deel aan maandelijkse sessies over praktijkgerichte thema's en managementtechnieken zoals strategisch en financieel management, marketing, digitalisering, personeelsbeleid, reglementering, verzekeringen, logistiek, ... na elke sessie gaat u naar huis met nieuwe energie, inzichten en ideeën.

 • Begeleiding van peters met een karrenvracht expertise, zij leiden alles in goede banen samen met de input van externe specialisten.

 • Verwerf knowhow uit de ervaringsuitwisseling met de andere deelnemers over hun individuele uitdagingen en beslissingsmomenten.

 • Bouw aan een netwerk waarop u kunt rekenen, tijdens maar ook buiten de tien maandelijkse sessies.

Zij deden het u voor...  

« BRICS is een uitermate leerrijk project. Het leert ons om op een ongedwongen wijze bepaalde inzichten te verwerven die nuttig zijn voor zowel ons professioneel leven als persoonlijke ontwikkeling. »

Yves Faveere | Devagro nv uit Waregem

« BRICS is een leuk project waar je als zelfstandige heel wat kan bijleren. Voor mijn deelname was ik al enkele jaren lid van de Confederatie Bouw maar ik had weinig voeling met de organisatie. Dankzij BRICS heb ik de Confederatie Bouw een pak beter leren kennen. Bovendien kan ik dankzij BRICS vol zelfvertrouwen groeien als bedrijfleider en ben ik op de hoogte van de wetgeving en van wat reilt en zeilt in de bouwsector. In dit opzicht zou men BRICS moeten verplichten aan elke aannemer. »

Arne Verbeke | Hout & Bouw Renovatie bvba uit Torhout

En er is meer...  

BRICS-deelnemers hebben een streepje voor!

Om de groei van uw bedrijf te bevorderen gaan we graag even terug naar de basis van elke bedrijfsvoering. BRICS leden kunnen vrijblijvend genieten van enkele handige extra's, bovenop het BRICS-leertraject, mooi meegenomen niet?

 • Controle van uw KBO: onze adviseurs gaan na of uw KBO volledig in orde is voor alle activiteiten die u uitvoert.
 • Operationele en financiële scan van uw bedrijf i.s.m. Bouwradar
 •  Controle van uw offertes, facturen en contracten: bent u juridisch goed ingedekt t.o.v. uw opdrachtgevers, zijn uw contracten waterdicht, bevatten uw offertes en facturen alle nodige gegevens, ... ? Onze juristen Tijl en Hanna kijken het graag even voor u na!
 • Bootcamp sociale wetgeving: tijdens een persoonlijke sessie op ons kantoor in Kortrijk of Brugge krijgt u heel wat informatie en kan u al uw vragen stellen rond sociale wetgeving: zoals werken met onderaannemers, werfmelding, inhoudingsplicht, aansprakelijkheid, aanwezigheidsregistratie, ... . Marieke Terryn, onze adviseur sociaal wetgeving staat u bij met raad en daad!
 • Tips & Tricks voor een efficiënt computergebruik: zowel ervaren als minder ervaren computergebruikers kunnen nog iets bijleren van onze computerspecialiste Lisa, na een crash course IT ga je naar huis met heel wat bruikbare tips.
 • Wie voor 20 augustus online inschrijft ontvangt een handige powerbank voor het opladen van een smartphone of tablet. Snel beslissen heeft zo zijn voordelen.
 • Last but not least: 10% korting op opleidingen georganiseerd door Confederatie Bouw West- en Oost-Vlaanderen
Wie, wat, waar en wanneer?

In september starten er in elke provincie BRICS-trajecten, tijdens een extra overkoepelende sessie ontmoet u ook de deelnemers van de groepen uit andere provincies. Dat komt uw netwerk alleen maar ten goede!


In West-Vlaanderen starten we op
donderdag 21 september 2017. Tijdens de startsessie maken de deelnemers kennis met elkaar en wordt er gepeild naar de interesses om zo de onderwerpen van de volgende sessies hierop af te stemmen. De sessies gaan maandelijks door op een donderdagavond (september tot juni), verspreid over verschillende locaties in onze provincie. In juni volgend jaar is er alvast een leuke afsluiter gepland met kleiduifschieten! Bij elke sessie zijn er broodjes of een diner inbegrepen.

Helemaal overtuigd van de meerwaarde van een BRICS-deelname en benieuwd naar de kostprijs? Leden van de Confederatie Bouw betalen 65€ per sessie. Dat maakt dat het volledige traject, incl. alle bijkomende voordelen u slechts 650€ kost. Neemt u graag deel met 2 personen, dan kan dit aan een gunsttarief van 950€ voor beide.


Join BRICS: dé powerbank voor uw bedrijf!

Wie voor 20 augustus online inschrijft ontvangt bovendien een gratis powerbank voor het opladen van een smartphone of tablet. Snel beslissen heeft zo zijn voordelen!

 

Interesse?

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN


Evelien Thiers

Projectcoördinator
T 050 47 13 52