Goede en innovatieve praktijken voor afvalbeheer
Asbest
Verontreinigende stoffen binnenshuis

Hergebruik in de bouw in BrusselKringloopeconomie 


Sorteren van bouwafval - BRUDALEX

Groendak


 
DampschermBouwknopenNatuurlijke isolatiematerialen


Het is niet altijd gemakkelijk om zijn weg te vinden in alle isolatiematerialen die op de markt komen. In het kader van duurzaam bouwen eisen opdrachtgevers alsmaar meer natuurlijke materialen. Hoe bepaal je ze en wat zijn de keuzecriteria?
Geluidsisolatie

Opdrachtgevers houden alsmaar meer rekening met geluidsisolatie. Enkele basisbegrippen van geluidsisolatie en enkele praktische tips om kwaliteitsvol werk te garanderen.
 

Een propere bouwplaats

Een propere bouwplaats, alleen maar voordelen voor het bouwbedrijf from CCB-C on Vimeo.
Gavaarlijke Afvalstoffen


Vele gevaarlijke afvalstoffen worden niet gesorteerd, terwijl dat nochtans verplicht is.

Er kan ook gekozen worden voor producten die geen gevaarlijke afvalstoffen opleveren.
Deze video legt in het kort uit hoe gevaarlijke afvalstoffen te herkennen zijn en hoe ze te vermijden.
Sorteren van bouwafval, iedereen betrokken partij!
Circa 40% van het niet-huishoudelijk afval dat in het Brussels gewest geproduceerd wordt, komt van de bouwsector. Dankzij het sorteren van afval kan niet alleen het imago van de sector verbeterd worden in de vorm van schone werven, de onderneming kan er ook geld mee besparen en aan de alsmaar hogere eisen van de opdrachtgevers voldoen, maar vooral is het zo mogelijk te zorgen voor kwaliteitsvol afval, om het zo goed mogelijk te kunnen recycleren. Eigenlijk kun je niet meer van afval spreken.
Volg deze tips ...
EPB 2015 in Brussel


De EPB-regelgeving (energieprestatie van gebouwen) geldt nu bijna 5 jaar in Brussel. De ambities van het Gewest zijn duidelijk: van Brussel een voorbeeld maken van een duurzame stad. Hiervoor is een wijziging van de EPB naar strengere eisen nodig. Ontdek meteen wat de nieuwe gevolgen voor uw bedrijf zijn en aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen hebt.


Luchtdichtheid: als we energie-efficiënte gebouwen willen, dan moeten alle uitvoerders hun steentje bijdragen!

Luchtdichtheid is cruciaal om energiezuinige gebouwen op te trekken of gebouwen energiezuinig te maken door renovatie en vooral om de thermische isolatie efficiënt te laten werken. Opdrachtgevers vragen nu al alsmaar meer aandacht voor luchtdichtheid en dit zal binnenkort de standaard worden overal waar er gebouwd of verbouwd wordt.
Luchtdichtheid is een zaak van alle uitvoerders, of dat nu de elektricien is, de schrijnwerker, de algemene aannemer of de loodgieter.

Mechanische ventilatie met dubbele flux

Door de nieuwe regelgeving over de energetische performantie van gebouwen opteren designers en opdrachtgevers voor steeds krachtigere ventilatiesystemen. Ventilatie in gebouwen zorgt voor een gezonde en hygiënische luchttoevoer, maar zorgt ook voor betere energetische prestaties. Het ontwerp, de installatie en het onderhoud ervan zijn dus essentieel voor de continue circulatie van goede, hygiënische lucht.