Digital Construction Brussels
De revolutie 4.0 is begonnen en zal niet stoppen

De eerste vakbeurs over de digitalisering in de bouw was een succes. Op 11 en 12 oktober bezochten 1.300 bezoekers de Wild Gallery in Brussel. Ze konden er contacten leggen met 64 standhouders en tegelijk heel wat interessante seminaries bijwonen. Op naar een tweede editie in 2018?

"Ik heb heel wat bijgeleerd over een ruime waaier aan onderwerpen. En ik heb beseft hoezeer de sector digitale technologieën moet omarmen."

Dit gevoel van een aannemer werd gedeeld door vele van zijn collega's, door architecten en door opdrachtgevers. En net dat was ook de bedoeling van de Confederatie Bouw en het WTCB: sensibiliseren, informeren en begeleiden aan de hand van demostanden en seminaries.


Vele video's bewijzen het succes en het praktische nut van deze verschillende presentaties. Een film schetst de hoogtepunten van beide dagen.

Heel volle seminariezalen

De eerste editie van Digital Construction Brussels was het gedroomde event om informatie in te winnen. Bouwprofessionals konden met al hun vragen over nieuwe technologieën bij verschillende experts terecht.


Alle facetten van de digitale bouw kwamen aan bod: uiteraard BIM (Building Information Modelling), maar ook e-facturering, 3D-printing, drones, Track-and-Trace, ERP-oplossingen en virtuele realiteit.

Donderdagochtend heeft een jonge onderzoeker van de VUB, François Denis, de wedstrijd voor het beste BIM-onderzoeksproject gewonnen.

"De digitale evolutie zal niet stoppen!"

In een interview tijdens de beurs wees Paul Depreter, de voorzitter van de Confederatie Bouw, erop dat "de digitale evolutie niet zal stoppen!".

Gedelegeerd bestuurder Robert de Mûelenaere vervolledigde: "Er is een onbetwistbare collectieve en individuele winst. Alle bouwbedrijven moeten tot de winnaars van de digitale economie behoren. Dat is precies de inzet van een ontmoeting zoals Digital Construction Brussels."