In elk nummer van Bouwbedrijf onderzoeken we een specifiek dossier dat belangrijk is voor de bouw. In oktober was het onderwerp Lean Management. Tien bladzijden vol informatie, getuigenissen en praktisch advies. Een must voor de aannemer, want Lean is Hot!

Lean Management. Wat zit er achter? Hoe kan ieder bouwbedrijf, klein of groot, hiermee systematisch de efficiëntie verhogen en de faalkosten terugdringen?

Het hele idee is dat de toegevoegde waarde voor de klant altijd voorop staat. Lean is al veertig jaar oud. Het heeft zijn sporen verdiend in verschillende sectoren en is nu bezig aan een opmars in de bouw. Bouwbedrijf laat experts uitleggen waar het om draait en welke voordelen en valkuilen er bestaan. Een kort overzicht van enkele Lean-technieken maakt het concreet. Onze leden Michel Vanderstraeten en Gillion Construct werken intussen al Lean en vertellen over hun ervaringen. Hun conclusie? Lean houdt bouwbedrijven competitief, en trouwens … de klant zal het meer en meer gaan eisen.

 

Geïnteresseerd in Lean Management? In het dossier staat welke projecten de Confederatie samen met het WTCB heeft opgezet om aannemers ondersteunen. U kunt daarvan ook profiteren als u lid bent van onze beroepsorganisatie. En als u geen lid bent, is dit het ideale moment om u bij ons aan te sluiten!

 

 

Tien onmisbare nummers voor de sector

Naast deze erg gespecialiseerde inhoud besteedt het maandblad Bouwbedrijf in ongeveer vijftig bladzijden ook aandacht aan alle actualiteit in de sector en brengt het uitvoerig verslag uit over onze grote events (Open Wervendagen, bijvoorbeeld) of over de ontwikkeling van de rechtspraak, de technische vooruitgang maar ook over de vele ledenvoordelen.

Kortom, stuk voor stuk uitstekende redenen om abonnee te worden, toch? U krijgt als abonnee 10 nummers per jaar (in juli en augustus verschijnt het maandblad niet).