Vraag jouw infopakket aan

Benieuwd waarom zo'n 3.400 Oost-Vlaamse bouwbedrijven al voor Confederatie Bouw hebben gekozen?

 

Online trainingen

Volg onze online opleidingen, veilig vanuit je zetel of bureaustoel in je home office.



Wekelijkse newsletter

Registreer nu gratis voor onze e-news
  • Eén keer per week, op dinsdagnamiddag
  • Alleen relevant nieuws voor de bouwsector
  • Meer dan 4.000 abonnees
  • Toch niks voor jou? Je schrijft eenvoudig weer uit

 
 

Zoeken

mei 28

Written by: AdminOostVlaanderen
28/05/2019 8:02  RssIcon

Nu de kaarten zijn geschud, roept de Confederatie Bouw de politieke partijen op om snel rond de tafel te zitten


De Confederatie Bouw roept de politieke partijen op om, ondanks het complex resultaat, snel rond de tafel te zitten en een ambitieus regeerakkoord uit werken dat ons land op verschillende vlakken en gedurende 5 jaar de juiste richting instuurt. “De prioriteit moet gaan naar een sterk bijgestuurd arbeidsmarktbeleid, een doelgericht klimaatbeleid, een significante toename van de investeringen en een versterking van de koopkracht”, vat Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, samen.


Confederatie Bouw stipt vier prioriteiten aan voor een krachtdadig beleid:
een bijgestuurd arbeidsmarkt- en klimaatbeleid, overheidsinvesteringen optrekken en gezinsinvesteringen ondersteunen

De kiezer heeft gesproken. De kaarten zijn geschud. Nu is het, ondanks de complexe resultaten, tijd voor overleg en samenwerking, niet langer voor campagnetaal. “Er wachten heel wat enorme uitdagingen voor de nieuwe regeringen in ons land”, weet de Mûelenaere. “Daarom moeten er snel federaal en regionaal sterke regeringen worden gevormd met een ambitieus regeerakkoord. Zij moeten de kans aangrijpen om ons land gedurende vijf jaar bij te sturen op een manier die goed is voor iedereen in de samenleving.”

4 absolute prioriteiten

De Confederatie Bouw heeft tientallen voorstellen naar voor geschoven in haar memorandum, maar stipt nu 4 absolute prioriteiten aan die smeken om krachtdadig beleid.
  1. Zo moet ons arbeidsmarktbeleid grondig bijgestuurd worden om de schaarste aan personeel het hoofd te kunnen bieden. Daar moet volgens de bouwsector op dit moment voorrang aan gegeven worden.
  2. Ook een sterk klimaatbeleid is nodig. De bouw kan daar een heel belangrijke bondgenoot in zijn vermits de woningen en gebouwen in ons land 40% van de CO2 uitstoten. Door massaal in te zetten op energetische renovatie en sloop-hernieuwbouw is een belangrijke transitie mogelijk.
  3. Verder vindt de sectororganisatie het onontbeerlijk om de overheidsinvesteringen in infrastructuur, openbaar vervoer en gebouwen duchtig op te trekken. België heeft op dat vlak een heuse inhaaloperatie nodig na een jarenlange periode van onderinvestering.
  4. Tegelijkertijd blijft het ook belangrijk om de gezinsinvesteringen te ondersteunen door de koopkracht te garanderen.
Bron: persbericht Confederatie Bouw



 

Copyright ©2019 Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen