Lid worden?
Ondersteuning & advies
Vertegenwoordiging van je belangen
Netwerking
Informatie van dag tot dag
Voordelen en kortingen

Ontdek onze voordelen
 

 


BRICS is het unieke peterschapsproject van de Confederatie Bouw waarin aannemers leren van elkaar. Elke BRICS groep bestaat uit maximaal 20 KMO-zaakvoerders van bouwbedrijven en wordt begeleid door 2 peters. Het project heeft als doel kmo's in de bouwsector te begeleiden bij de groei van hun onderneming. Kennis- en ervaringsuitwisseling staan centraal!

Wat maakt uw BRICS-deelname zo bijzonder?
  • Maak deel uit van een selecte groep van twintig aannemers.

  • Een leertraject op maat van je noden en interesses.

  • Neem deel aan maandelijkse sessies over praktijkgerichte thema's en managementtechnieken zoals strategisch en financieel management, marketing, digitalisering, personeelsbeleid, reglementering, verzekeringen, logistiek, ... na elke sessie gaat u naar huis met nieuwe energie, inzichten en ideeën.

  • Begeleiding van peters met een karrenvracht expertise, zij leiden alles in goede banen samen met de input van externe specialisten.

  • Verwerf knowhow uit de ervaringsuitwisseling met de andere deelnemers over hun individuele uitdagingen en beslissingsmomenten.

  • Bouw aan een netwerk waarop u kunt rekenen, tijdens maar ook buiten de tien maandelijkse sessies.

Zij deden het u voor...  

« BRICS is een uitermate leerrijk project. Het leert ons om op een ongedwongen wijze bepaalde inzichten te verwerven die nuttig zijn voor zowel ons professioneel leven als persoonlijke ontwikkeling. »

Yves Faveere | Devagro nv uit Waregem

« BRICS is een leuk project waar je als zelfstandige heel wat kan bijleren. Voor mijn deelname was ik al enkele jaren lid van de Confederatie Bouw maar ik had weinig voeling met de organisatie. Dankzij BRICS heb ik de Confederatie Bouw een pak beter leren kennen. Bovendien kan ik dankzij BRICS vol zelfvertrouwen groeien als bedrijfleider en ben ik op de hoogte van de wetgeving en van wat reilt en zeilt in de bouwsector. In dit opzicht zou men BRICS moeten verplichten aan elke aannemer. »

Arne Verbeke | Hout & Bouw Renovatie bvba uit Torhout


Wie, wat, waar en wanneer?

In september starten er in elke provincie BRICS-trajecten, tijdens een extra overkoepelende sessie ontmoet u ook de deelnemers van de groepen uit andere provincies. Dat komt uw netwerk alleen maar ten goede!


Tijdens de startsessie maken de deelnemers kennis met elkaar en wordt er gepeild naar de interesses om zo de onderwerpen van de volgende sessies hierop af te stemmen. De sessies gaan maandelijks door op een donderdagavond (september tot juni), verspreid over verschillende locaties in onze provincie. Bij elke sessie zijn er broodjes of een diner inbegrepen.             Evelien Thiers

Projectcoördinator
T 050 47 13 52